Sådan kommer du i gang

Sportsklatring

Sportsklatring er den mest kendte form for klatring, hvor der klatres ruter på klatrevæg i ført sele og reb. For at klatre sportsklatring i Aalborg Klatreklub skal du have en vis viden om og rutine i at klatre. Hvis du ikke tidligere har været medlem af en klatreklub, skal du derfor gennem vores S1 sikkerhedskursus.

Klubbens sikkerhedskurser er placeret i forår- og efterårsmånederne og foregår på forskellige kursusforløb om onsdagen fra kl. 18.30 til kl. 21.00, samt i nogle weekender. Kurserne kræver tilmelding, se Kursusplan for nærmere informationer.

Kursusaftenerne er forbeholdt begyndere, og det er uddannede instruktører, der står for undervisningen.

Under kursusaftenerne er der mulighed for at låne klatreudstyr i klubben.

Sikkerhedskursus S1 og S2

Der er to kurser i klubben. Kurserne følger normen fra Dansk Klatreforbund. S1 kurset er det kurses man skal have for at kunne klatre på klubbens vægge. S1 lærer dig sikringsteknikker der skal til for at klatre på en klatrevæg. Det indebærer undervisning i toprebs- og førstemandsklatring og sikring. S1 udbydes typisk 4-6 gange om foråret og 4-6 gange om efteråret.

Når man er blevet mere rutineret og har været i klubben et stykke tid tilbyder vi også S2 kurset. S2 er et kursus i den grundlæggende teknik bag at klatre lange ruter og involverer også noget omkring klatring på klippe. På S2 undervises der i ting som standplads og abseil. S2 udbydes typisk i løbet af foråret op til den udendørs klatresæson.

Alle klubbens instruktører er uddannede klatrevægsinstruktører og opfylder Dansk Klatreforbunds normer.

OBS: NJK’s kurser afholdes kun med henblik på individuelt medlemskab af klubben.

Bouldering

Bouldering er en klatreform hvor man klatrer uden sele og reb, men dog kun op til 3-4m over jorden med madras under. Sammenlignet med sportsklatring er bouldering mere intentsivt og teknisk krævende.

Det er ikke nødvendigt med sikkerhedskursus for at bouldre i Aalborg Klatreklub.