Start til klatring

Hvad er klatring

Klatring er et vidt begreb, der spænder over alpinklatring, traditionel klatring, isklatring, sportsklatring og bouldering.

Til daglig i Aalborg Klatreklub beskæftiger vi os med disciplinen sportsklatring og bouldering. Der er den type klatring, som mange allerede kender - nemlig klatring på klatrevægge hvor kunstige greb er skruet på.

Klatring er en sport, der kan dyrkes på mange niveauer, lige fra "motionist-klatring" til klatring på eliteplan. Vi har således vægge i alle sværhedsgrader, både nogle hvor alle kan være med, og nogle til dem der kræver større udfordringer

Sportsklatring

Sportsklatring foregår med reb og klatresele. Man er altid to om at klatre sportsklatring – den ene klatrer, mens den anden sikrer. Sikkerheden består i, at klatreren er bundet ind i rebet, som løber igennem en række faste sikringspunkter i væggen. Sikringsmanden bruger en rebbremse til at skabe så meget friktion mellem rebet og metallet, at et fald kan stoppes (Dansk Klatreforbund)

Bouldering

Bouldering er klatring uden reb og sele. Når man bouldrer, klatrer man i så lav højde, at man kan hoppe ned og lande på en madras uden at komme til skade.

En boulderrute hedder et “problem”. Fordi boulderproblemer er relativt korte, kan man lave meget hårde og tekniske bevægelser, og man kan prøve dem mange gange. Det handler altså om at lave de hårdeste og mest spektakulære bevægelser. Derfor er det også en god måde at lære teknik på.

Som regel er bouldering en meget social disciplin. En hel gruppe klatrere kan arbejde på det samme problem og give hinanden støtte og hjælp til at lykkes (Dansk Klatreforbund).

Både sportsklatring og bouldering kan foregå både på kunstige klatrevægge og udenfor på klipper. 

Prøveklatring

Aalborg Klatreklub tilbyder den 1. søndag i hver måned GRATIS prøveklatring for alle interesserede fra kl. 13-15. Så tag endelig nogle med eller kom som du er, så har vi instruktører til at stå klar til at hjælpe dig.

Der er ingen tilmelding til prøveklatring, og klubben har det udstyr der skal bruges. Det er en fordel at have tøj der tillader bevægelse på.

Prøveklatring holder dog sommerlukket i juli og august.

Viser klatring sig at være noget for dig, kan du blive medlem.

Medlemskab i Aalborg Klatreklub

Medlemskab

Aalborg Klatreklub holder til på Annebergvej 55, 9000 Aalborg og alle aldersgrupper er velkomne i klubben.

Nøglebrik

Alle medlemmer får en nøglebrik til klubben, der giver 24/7 adgang til at klatre i klubben (de 3 første måneder dog kun Klubaftener/Klubtider).

Voksne

Klubaftener for voksne er mandag, tirsdag og torsdag kl. 19-22 samt søndag fra kl. 14-17.

Børn

Klubtider for børn er mandag kl. 17-19, tirsdag kl. 17-18.30, torsdag kl. 17-19 samt søndag kl. 14-17.

Er du mellem 6-15 år kan du være med til at klatre på vores Junior hold. For at få mere information kan du kontakte vores instruktører på boernehold@aalborgklatreklub.dk

Priser

Indmeldelsesgebyr (inkl. nøglebrik og introkursus): 400 kr.

Kvartalskontingent (voksen): 500 kr.

Kvartalskontingent (barn): 300 kr. Fra det fyldte 15. år betales voksenkontingent.

Indtil man har indmeldt sig i klubben er prisen på en træningsaften 50,00 kr. pr. gang.

Indmeldelse og betaling

Indmeldelse og betaling sker via Klubmodul, se guide.

Introkursus

Når du melder dig ind i klubben skal du (som voksen) deltage i klubbens introkursus, der strækker sig over fire torsdage kl. 19-20.30.

På introkurset lærer du de vigtigste ting om klubben, klatring, sikkerhed og dine nye klatremakkere.  Det er også på kurset at du får udleveret din egen nøglebrik, som giver adgang til klatring i klubben.

Tilmelding

Pris: Prisen for introkurset er inkluderet i indmeldelsesgebyret.

Sikringskursus

For at klatre sportsklatring på klubbens klatrevægge er det påkrævet at man gennemgår et sikringskursus, der sikrer, at man kan klatre forsvarligt.

Du skal have deltaget på introkurset før du deltager på sikringskurset.

På kurset bliver du undervist i toprebs- og førstemandsklatring samt de fornødne sikringsteknikker.

Sikringskurset udbydes typisk ca. fire gange pr halvår. Sikringskurserne strækker sig over fire kursusgange, som i udgangspunktet placeret om onsdagen kl. 18.30-21.00. Det er nødvendigt at deltage alle fire kursusgange for at kunne bestå kurset.

Tilmelding

Pris: 300 kr. (betales ved tilmelding)

I forbindelse med sikringskurserne er der mulighed for at låne klatreudstyr i klubben.

Hvis du har spørgsmål eller du i forvejen har taget et sikringskursus og har et sikringsbevis kontakt kursus- og instruktørkoordinator, Charlotte Terp Hansen.

E-mail: sikringskursus@aalborgklatreklub.dk

Alle klubbens instruktører er uddannet klatrevægsinstruktører. Sikringskurset og instruktørerne følger normer fra Dansk Klatreforbund.

Når du har deltaget i introkurset og sikringskurset har du gennemført det der svarer til Dansk Klatreforbunds kursus 1 og kursus 2. Du får udleveret et kursusbevis herpå.